O nama

Kafeterija 5

Naša priča

Lokalni porodični posao čija je vizija da svojim kvalitetom i profesionalnošću gostima pruži jedinstveni ugođaj. Zdravije,svježije,ukusnije... Odličan (5)

Pogledajte naš promotivni video

Naša Kafa

SPECIALTY COFFEE Specialty coffee je kafa kojoj je pružena izuzetna njega tokom uzgoja, ubiranja i obrade zrna. Zrna kafe prolaze kroz nevjerovatan put – moraju biti posebno uzgajana, a kasnije prolaze i brojne testove gde da bi se kategorizovala kao Specialty Coffee moraju da osvoje minimum 80 od 100 mogućih bodova. Čak i najmanje nesavršenosti zrna dovoljan su razlog da ih uklone iz ove kategorije. Ove kafe odlikuje jedinstven ukus, kao i bogate arome.

Single Origin
Ove kafe se sastoje od zrna koja su porijeklom iz jedne zemlje, regije ili plantaže. Izbor zrna može biti sa jedne plantaže ili čak sa dijela plantaže gde su vremenski uslovi povoljniji. Ukus ovih kafa je najbolji kada koristimo alternativne načine pripreme.

Espresso Blend
Proces kreiranja ovih mješavina zahtjeva visoko iskustvo i strast. Najvažniji elementi su izbor odgovarajućih zrna kafa, njihovo mješanje u odgovarajućem odnosu, izbor odgovarajućih temperatura pri prženju, kao i vrijeme prženja kafe. Efekat koji se dobija: uravnotežen, pun ukus, lijepa boja tijela kafe i odlične kombinacije ovih kafa sa mlijekom.

FAIRTRADE & ORGANIC
Da bi kafa mogla da se okarakteriše kao Fairtrade i da bi bila sertifikovana potrebno je da ispuni niz strogih uslova. Uzgajivači dobijaju odgovarajuću cijenu za kafu, a zaposleni dobijaju najmanje minimalne zarade u pristojnim i bezbjednim uslovima rada. Rad dijece je strogo zabranjen. Ova kao i niz drugih pravila propisuje svjetska organizacija koj nosi naziv FLO - Fairtrade Labelling Organizations International.
Naše kafe posjeduju Eko sertifikat, što znači da se za proizvodnju kafe ne koriste vještačka đubriva i da kafa nije genetski modifikovana. Ovo omogućava ekstrakciju dodatnog ukusa i arome.

CUP OF EXCELLENCE
Ovo je najprestižnija nagrada za najbolje kafe u zemlji u datoj godini (trenutno učestvuju u programu 11 zemalja). Pobjedničke kafe su izabrane od strane nezavisne grupe domaćih i međunarodnih sudija koji ocjenjuju kafu u najmanje 5 faza.
Samo kafe koje dobiju dovoljno visoke ocjene u svim fazama prolaze u finalnu rundu. One kafe koje dobiju najmanje 84 od 100 bodova dobijaju prestižnu etiketu Cup of Excellence. Pobjedničke kafe se prodaju po visokim cijenama na aukcijskom sajtu.
Raspoložive količine ovih kafa su vrlo male. Ove kafe su tokom cijelog procesa uzgoja okružene izuzetnom brigom. Ukus je veoma uravnotežen sa prirodnim slastima.

IMG-OUR

IMG-OUR

IMG-OUR
IMG-OUR
Tvoje mjesto

za odmor

Unikatan enterijer kreiran od prirodnih domaćih materijala koji našim gostima pružaju prijatan osjećaj topline, ugodnosti i nesvakidašnjosti.